Elérhetőségek

Szentegyháza, Tavasz u. 24 sz.
Székelyudvarhely

Petőfi Sándor u. 7 sz.
Tamási Áron u. 3 sz.

Tel/fax: +4-0745251341

              +4-0266246020

Email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Facebook: www.facebook.com/

szentgellert.alapitvany


AKTUÁLIS

 

Passiójáték Virágvasárnap, Húsvétkor és Pünkösdkor, illetve a pápalátogatáskor

A Szent Gellért Alapítvány zenére és pantomimre épülő Passiójátéka, Jézus szenvedéstörténetét jeleníti meg 2009 óta minden Húsvét- és Pünkösdidőben. A cél a fiatalok keresztény életre való nevelése, fogyatékkal élők bevonásával.
A próbák, az előadások élményei évről évre újra és újra közösségé alakítják az önkéntes fiatalokból álló csapatot. A 45 fiatal bemutatja Jézus szenvedésének állomásait: a Jeruzsálembe való bevonulást, az utolsó vacsorát, Jézus elfogatását a Getszemáni kertben, elítélését, keresztútját. A jelenetsort a feltámadás, a mennybemenetel és a Szentlélek eljövetele képei zárják. Idén az előadás új jelenettel, a kenyérszaporítással bővült.
A Szent Gellért Alapítvány Passió-előadásának küldetés: megélni szereplőként és nézőként Jézus szenvedéstörténetét, feltámadását, a megváltás misztériumát.

A szentegyházi helyszínek állandóak, más helyekre plébániák, keresztény közösségek meghívására visszük el Passiónkat.

A Passió időpontjai és helyszínei 2019-ben:
Április 14 Virágvasárnap, 16 óra - Perkő
Április 21 Húsvét, 11:30 óra - Szentkeresztbánya
Június 2 Pápalátogatás, 19 óra - Szentegyházasfalu
Június 9 Pünkösd, 19 óra - Szentegyházasfalu

Gyere el, légy részese ennek a lelki feltöltődésnek, és készülj lelkiekben a Húsvéti ünnepkörre!              _________________________________________________________________________________________

Amennyiben segíteni szeretné a Szent Gellért Alapítvány tevékenységeit, megteheti:

Köszönjük!

_________________________________________________________________________________________

Köszönetnyilvánítás

A magyarországi Bethlen Gábor Alapnak ezúton fejezzük ki hálánkat, hogy 2018-ban is segítette alapítványunkat a következő projektek létrejöttében:

 

Együttműködés (4233,32 lej) - Amelyből 3 alkalmazottunk egy havi bérét sikerült fedeznünk

Ifjúsági programcsomag (9953,84 lej) - Amelyből 6 fiataloknak szóló tevékenység költségeinek bizonyos részét sikerült fedeznünk

_________________________________________________________________________________________

 Új lehetőség mozgássérülteknek a mozgásra járásszimulátor gépezet segítségével a Szent Gellért Alapítványnál (VIDEÓ)

A PIO gépezet egy járás szimulátor, amelynek segítségével könnyen gyakorolható a lépegetés, segítséget jelenthet mozgássérült páciensek számára. Lehetővé teszi az így végzett mozgások szinkronizálását annak érdekében, hogy elősegítse a mozgáskoordinációt függőleges testtartásban. A páciens alsó végtagjai szinkronizált mozgást végeznek a karmozgásokkal egy fogantyú segítségével. A PIO gépezet segít a helyes testtartás stabilizálásában is. A helyes járási mintát tulajdonképpen a helyes csípő, térd és a boka szinkronizált mozgása eredményeképpen érhetjük el. A PIO gépezet összeegyezteti a felső test által végzett aktív mozgásokat, az alsó végtagok passzív mozgásaival (vagy fordítva), valamint a törzs természetes terhelését. Fenntartja a függőleges testtartást, növeli a légzési kapacitást, serkenti a vérkeringést, megelőzi a húgyúti fertőzéseket, lehetővé teszi az ízületi rendszer dinamikus terhelését, megakadályozza az izom összehúzódásokat és az ízületi porckopást.

______________________________________________________________________________________

A Szent Gellért Alapítvány nevét a szent István korabeli Szent Gellért püspökről kapta, abból a meggondolásból, hogy Gellért a hit terjesztése és védelme mellet az ifjú Szent Imre herceg nevelését kapta feladatul a szent Királytól, Istvántól. És mert napjainkban igencsak aktuális ifjúságunk nevelése, Szent Gellért méltó lelki, szellemi kísérőnek bizonyult és egyre inkább az a mindennapi munkánkban.

Eseménynaptár

Adószám: 4466853
Bankszámlaszámaink:

Román Kereskedelmi Bank, Szentegyházi fiók (B.C.R. Ag.Vlahita)

Swift kód: RNCB ROBU
RON:RO68RNCB0158015355030001
EUR:RO14RNCB0158015355030003